Det sägs att det tar ca 21 dagar för att sätta nya vanor. 3 veckor för att implementera något nytt för att sedan kunna upprätthålla det nya mönstret. Drygt 1 år senare med inkorporerade nya vanor, är det ganska spännande att se tillbaka och reflektera vilka nya mönster som vi tror kommer att bestå. Det går ganska snabbt att konstatera att man kan slå ett ännu hårdare slag för utomhusträning som har kommit att bli mer inne än någonsin. Möjligheten att träna utomhus har ju alltid funnits, men kanske har vi tidigare inte tagit till vara på den i samma utsträckning, eller faktiskt uppskattat den på samma sätt som nu. En tidig morgon med burpees och armhävningar där svettdroppar och ett rödlätt nylle möter dagens första solstrålar låter ju som ljuv musik för en träningsjunkies öron. 
Att jobba hemifrån är ju inte ett nytt fenomen men som kommit med en helt ny betydelse som många av oss behövt anpassa oss till. Även om samma interaktion inte sker med människor och det vardagliga mötet med kollegor uteblir så har det i många branscher ändå fungerar tämligen väl. Workplace from home är ett nytt myntat begrepp som fått en helt ny innebörd. Detsamma gäller med Workout from home, där tillgängligheten via diverse olika onlinekanaler gör det möjligt att hålla sig aktiv även som "offline". 
Vi har nu haft drygt 365 dagar på oss att införliva dessa nya vanor och som vi inte tror att vi har gjort i onödan - snarare tvärt om. Med sommaren intågandes med stormsteg är den normala trenden en period av mindre träningsaktivitet, mindre kontinuitet i vardagsrörelse och det dagliga träningspasset har en benägenhet att bytas ut till stillaliggande och lapande av sol tillsammans med en och annan härlig drink. Och - We don´t blame you, det finns såklart något härligt med den gyllene balansen. Men skulle det kanske kunna vara så att vi med dessa nya vanor har en möjlighet att upprätthålla träningslivsstilen även under sommarmånaderna? 
Tänk dig att du befinner dig i stugan på landet, ligger på en filt i gräsmattan, solen strålar och den hettande dagssolen börjar sakta men säkert övergå till ljummen eftermiddagsvärme. Du börjar fundera över det där utomhuspasset som du körde på en Swiftr-studio veckan innan du gick på semester och tänker att detta går ju att göra även här, utan gym eller instruktör. Du drar på en Spotifylista och kör passet på gräsmattan på landet. 
Visualisera dig finna en plats längst vandringsleden där utsikten är enastående och bergen smyckar bakgrunden av den ljusrosa himlen. Du får feeling och sätter dig på en sten, loggar in på ett onlinepass och genomför en halvtimmes meditation. 
Troligtvis har vi många upplevt ett år av stora utmaningar. Kanske har året varit tuffare än någonsin. Kanske har du ändå använt träningen som ett verktyg att upprätthålla en stabil vardag och finna rörelseglädje. Kanske har du implementerat nya vanor som du tänkte var temporära. Kanske har dessa vanor kommit för att bestå. Kanske har vi en gång för alla börjat göra det som vi träningsjunkies säger oss göra " Get fit for life, not just for summer". 
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
Träna for life och spana in Swiftrs utbud; ute som inne, online som offline!