Att få friskvårdsbidrag är något som varje företag själv får bestämma om de vill ge ut till sina anställda eller inte. Summan kan variera men brukar ligga mellan 2000 - 5000 kronor. För att bidraget ska vara skattefritt ska det erbjudas till hela personalen på lika villkor. Vi skulle säga att det är en win win, det ger dig som anställd möjlighet att ha ett hälsosammare liv utan extra kostnad samtidigt som arbetsgivare får in mindre sjukskrivningar och sjukfrånvaro plus en gladare, piggare och effektivare personal!

Det sägs att en satsad krona på friskvård ger mer än fyra kronor tillbaka!! 

Vad gäller för friskvårdsbidraget 2021? 

Förra året utökade Skatteverket listan över godkända aktiviteter på grund av att allt fler avstod att gå till gymmet i och med pandemin. Det är nu enklare att använda bidraget även för friluftsaktiviteter och hemmaträning, kolla in listan för nya godkända aktiviteter nedan. 

- Agility
- Enduro 
- Forsränning
- Sportfiske
- Paintball
- Friluftsaktiviteter och naturupplevelser med inslag av motion
- Hälso- och träningsappar som kan användas i hemmet så som träningsprogram, onlineyoga, rökavvänjning osv. 
- Startavgifter i motionslopp. Det kanske är i år du passar på att köra Vasaloppet? ;) 

Vad kan friskvårdsbidraget inte användas till? 
- Utgiften för materialet och utrustningen till din aktivitet får du stå för själv. Som exempelvis, yogamatta, springskor eller boxningshandskar är inte en skattefri förmån. Att hyra utrustning är inte heller en skattefri förmån. 
- Friskvårdsbidraget går inte att använda till personliga medlemsavgifter i exempelvis föreningar på grund av att det inte är kopplat till genomförandet av motion. 
- Det går inte att ta ut friskvårdsbidraget för att bygga upp ett eget privat gym då det ingår i inköp av redskap.

Låt inte pengarna brinna inne!

Hur du använder friskvårdsbidraget hos oss på Swiftr hittar du här: https://swiftr.se/faq#friskvard