Brännboll: Både en fantastiskt rolig och fartfylld lek. Gör planen större än vanligt för mer spring.

Dragkamp: Träna styrka för både armar och ben!

Potatis på sked (utfallsgång): Modifiera den traditionella potatis på sked tävlingen genom att personen som balanserar potatisen på skeden måste gå sträckan i utfallsgång.

Hoppa säck

Stavhopp: Använd två stycken stavar i vardera lag och ta er fram med stavarna som kryckor.

Pinne i flaska: Den klassiska leken som blir ännu roligare och jobbigare med ett kortare snöre. Fäst ett snöre med en penna runt höften samt ha en glasflaska ståendes några meter bort. Båda lagen ska springa fram till varsin glasflaska och lyckas pricka i pennan som hänger i snöret runt höften. Det du ganska snabbt märker om du inte lyckas att pricka pennan i glasflaskan på en gång är att benen får jobba likt jägarvila fast utan stöd mot en vägg.

Bygge av kroppspyramid: Dela upp er i två jämna lag och tävla om vilket lag som snabbast kan bygga en kroppspyramid, det vill säga, alla personer ska vara med och ska bära upp minst en person förutom den personen som hamnar högst upp.

Gurkförflyttning: Lagkamraterna placeras på led, helst varannan dam och varannan herre. Instruera alla att hålla händerna bakom ryggen hela tävlingen igenom. Varje lag får en gurka som ska förflyttas från första till sista person i laget. Lättaste sättet är att knipa fast gurkan mellan knäna och lämna över den till nästa persons knän. Om gurkan trillar i backen straffas laget med att gurkan får backa ett steg, dvs till den person som nyss klarat av att lämna den ifrån sig. Extra rolig blir den här leken om personerna i lagen är olika långa. Kniiiip säger vi bara!

Ihopbundna ben två och två: Mät upp en sträcka som båda lagen två och två ska röra sig fram och tillbaka med hopbundna ben.

Skottkärran: Hela laget ska ta sig en sträcka genom att en person går bakom och håller i den andra personens ben samtidigt som denna personen vandrar fram på händerna. Laget vars alla personer gått sträckan snabbast i skottkärra vinner.

Balansera en enkrona under uppdrag: Varje lag får samma uppdrag och varje lag får bestämma vem som ska göra vilket uppdrag. Personerna i laget ska balansera e enkrona på pannan samtidigt som den genomför uppdrag. Det laget som först hinner göra klart uppdragen vinner. Förslag på uppdrag skulle kunna vara att balansera en enkrona på pannan samtidigt som: du går ett varv runt midsommarstången, snurrar tre varv, sätter dig på rumpan och sedan ställer dig upp igen, har alla dina händer och fötter på marken samtidigt i 5 sekunder, sätter en armbåge på marken, hoppar två gånger. 

Låt endast fantasin sätta gränser för midsommaraktiviteterna! Gör nytta med nöje som det heter, vi lovar dig att midsommarmaten smakar så mycket godare efteråt! Kika efter vilka klasser som finns tillgängliga att köra på Swiftrs partnerstudios nära ditt midsommarfirande!

Vill du träna i Stockholm, Malmö och Göteborg i sommar?

Swiftr passar allt från nybörjare till proffs.

Träna med Swiftr