GRIT är ett av träningskoncepten som gruppträningsproducenten Les Mills levererar från Nya Zeeland. Du känner säkert till BODYPUMP och BODYCOMBAT vilka båda, precis som GRIT, är skapade av Les Mills. GRIT är en typ av HIIT träning som finns i tre olika former: GRIT CARDIO, GRIT PLYO och GRIT STRENGTH. Samtliga former är intervallbaserade men med olika fokusområden där GRIT CARDIO utförs med egen kroppsvikt och konditionskrävande rörelser, GRIT PLYO inkluderar en lättare viktplatta och stepbräda för spänst och explosivitet och slutligen GRIT STRENGTH innefattar en stång med vikt för att klara ungefär tio till femton repetitioner.

Precis som andra Les Mills koncept är GRIT förkoreograferat och träningen utförs till peppande musik. Intervallerna varar i alltifrån 15 sekunder till 1 minut, vilka enkelt går att följa tack vare en röst i musiken som räknar ner. Inspirerande instruktörer rör sig på golvet med deltagarna och coachar rörelser och tempo för att få dig att pusha dina gränser maximalt. Programmen innehåller övningar såsom frivändningar, squatjumps, sidohopp, burpees (allas favoritövning, inte sant?) pushpress och utfallshopp m.fl. 

Anledningen till att man ska träna GRIT eller annan HIIT träning är för att flytta sina gränser för vad som är möjligt. Kör du enligt samma gymprogram, använder samma vikter, utför liknande rörelser i ditt träningsschema tränar du kroppen för att klara av just dessa övningar och vikter. Utmanar du istället musklerna, flåset och det mentala till att ligga på gränsen till vad du klarar av, tänjer du ständigt gränserna och har möjlighet att ta din träning och dina resultat till en ny nivå. HIIT träning är som att rycka av ett plåster snabbt, det är tufft när man väl gör det men det går fort, under 30 minuter HIIT träning lyckas du ta ut dig rejält och en sak till, förbränningen kan hålla igång flera timmar efter ett sådant pass, WIN WIN!   

GRIT och annan HIIT träning finns att träna på flera studios som Swiftr erbjuder via våra partnerstudios, så klicka dig vidare till vårt breda utbud av över 1500 klasser i veckan för att hitta det som du vill boka!