Klassisk pilates lanserades på 1950-talet av Joseph Hubertus Pilates som anses vara en pionjär inom träning och hälsa. Pilates tränar hela kroppen och har tidigare använts av eliten inom bland annat balett. Idag kan alla utföra träningsformen oavsett ålder eller tidigare erfarenheter. Det är nämligen du själv som bestämmer hur jobbig ditt pass blir eftersom du med din egen kropp skapar motståndet.

Pilates är en perfekt kombination av fokus på balans, koordination, teknik, styrka, hållning och flexibilitet. Därför är träningsformen ett bra komplement om du vill bli bättre på någon sport, men även för att få en mer funktionell kropp i din vardag. Förutom de fysiska fördelarna ska pilates också ge en ökad koncentration, förbättrad mental energi, minskad stress och en känsla av välbefinnande. Träningsformen används också som en form av sjukgymnastik efter att ha godkänts av läkare över hela världen – den passar alltså även dig som behöver komma igång på ett skonsamt sätt, eller som vill förebygga framtida besvär.

Pilates kan utföras både på matta och i maskiner, precis som det Joseph tidigt skapade. Vår parterstudio Classic Pilates Malmö beskriver vad som ingår i alla deras klasser:

Alla övningar innehåller Pilates 6 grundprinciper:
– Centrering/stabilisering
 Kontroll
 Koncentration
 Flow effektivitetet i rörelsen/rytm
 Andning
– Precision

De delar också med sig av Joseph´s egna, kända citat:

”Du kommer att må bättre efter 10 lektioner, se bättre ut efter 20 lektioner, och ha en helt ny kropp efter 30 lektioner.”

Pilates passar dig som: Vill öka både smidighet och styrka, oavsett om det är för att komma tillrätta med tidigare skadeproblem, förebygga framtida krämpor, bli bättre på den sport du utför eller utnyttja fördelarna som Pilates ger i din vardag.

Så här säger Swiftr-medlemmen Sampras om Pilates: ” Pilates var helt nytt för mig. Det var väldigt anatomiskt utformat med grund i vetenskap och det passar mig som är utbildad läkare väldigt bra! Jag gillade att det kändes tryggt och var en liten grupp så att jag fick alla rörelser på rätt sätt. Det var även otroligt bra träning och träningsvärken kom som ett brev på posten dagen efter!”

Vem vill inte testa Pilates efter detta? Med Swiftr finns massor av möjligheter att göra det - boka din klass här! 

Här är våra specialiserade Pilates-studios:

Classic Pilates - Malmö

Lilla pilatesstudion - Malmö

Urban Pilates Stockholm

Studio Pilates Göteborg

Pilates complete - Göteborg

Sportspilates - Uppsala

Studio Pilates Helsingborg