#1 Invadera ett utomhusgym 

Använd utomhusgym som ploppar upp titt som tätt. När du är ute och går med hunden, barnvagnen eller med en vän, stanna till och kör övningar som utomhusgymmet bjuder på. Det behöver inte vara mer än en kvart.  

#2 Var den pinsamma föräldern 

Behåll barnasinnet och var klätterapan i lekparken om du är där med barnen, kusinerna eller småsyskonen. Gör några liggande roddrag genom att greppa en del av klätterställningen, eller staketet och dra dig uppåt tills bröstet nuddar staketet. Gör dips mot staketet, eller bäst av allt, sitt som alla små barn i squatposition och öva på din rörlighet.  Lek aktivt med barnen i lekparken. Klättra i klätternätet eller gör en squat varje gång du puttar på gungan.

#3 Kör korta challenges med vänner

Dessa kan göras överallt; på stranden, på gräsmattan, ute i trädgården eller på solterrassen: 1 minut burpees 1 minut planka 10 sekunders vila och upprepa 3 gånger, totalt kommer du ha varit aktiv i 6 minuter och vilat i 20 sekunder. Effektivt, snabbt och otroligt jobbigt!

#4 Utnyttja semesterns mest använda spel - kortleken

Bestäm en övning per färg dvs. en för klöver, en för ruter, en för hjärter och en för spader. Förslag på övningar skulle exempelvis kunna vara jumpsquats för klöver, spring ett varv runt huset för ruter, armhävningar för hjärter och situps för klöver. Vänd upp ett kort och gör övningen som är bestämd för kortets färg samt antalet som siffran visar. Får du exempelvis ruter knäckt så ska du springa 11 varv runt huset. För en twist, blanda in joker och gör en specialare för just det kortet som är en riktig dunderutmaning. Antingen är alla med och kör alla kort eller så får endast den som drar kortet göra övningarna.

#5 Var lekfull 

Kör "försten" till glasståndet, "försten" ned i vattnet, försten till stugan osv. Tänk att varje rörelse gynnar dig och var fantasifull!

#6 Rörelse för jämn solbränna 

Spela fotboll med barnen eller varför inte som uppvärmning innan grillmiddagen med semestervännerna? Kör kubb med en twist och varje gång den som missar att slå ned motståndarens fältkubb får i uppdrag att göra 10 burpees, 10 knäböjshopp eller 10 armhävningar. Spela beachvolleyboll, strandtennis eller fotboll på stranden och få en jämnare solbränna - Win Win!

#7 Ha midsommar varje dag

Lek midsommar innan grillmiddagarna med vänner och kör femkamp och tävla vem som är bäst. Det kan vara att springa en viss sträcka snabbast, att hoppa högst, att göra flest armhävningar eller burpees på en minut eller att stå längst på en fot och blunda.

#8 Gör träningen tidigt

Desto längre dagen går desto större risk är det att träningen inte blir av. Så gör träningen på morgonen eller förmiddag när du fortfarande är sval och inte lika varm av solen. Njut resten av dagen!

Kom ihåg att kolla in vilka av våra partnerstudios som ligger närmast din semesterort och passa på att köra ett eller två pass på resande fot! Swiftr erbjuder genom våra partnerstudios drygt 200 ställen att träna på, så boka upp sommarens pass runtom i landet redan nu!

Vill du sommarträna i Stockholm, Malmö och Göteborg?

Swiftr passar allt från nybörjare till proffs.

 

Testa sommarträning med Swiftr