Onlineträning
Det var förra årets hetaste träningstrend, såklart mycket på grund av pandemin.
Tror du att trenden är här för att stanna? Enligt våra instagramföljare svarade 81% JA på att onlineträning kommer att vara en fortsatt träningstrend under 2022. Regelbunden träning är den bästa investeringen du kan göra för din hälsa och med onlineträning som komplement har du bra chanser att upprätthålla det. Du kan ju faktiskt befinna dig var som helst och med on demand-klasser kan du dessutom starta ett pass precis när som helst. Vi tror helt enkelt att onlineträning är här för att stanna men att det kanske kommer att användas mer som ett komplement till annan träning för att lättare kunna upprätthålla regelbunden träningen.

Aktivitetsbaserad träning
Klättring är bland annat en aktivitet som vi på Swiftr har märkt av att har blivit allt mer populärt. Klätterstudios börjar dessutom krypa sig närmare storstäderna från att tidigare ha legat mer otillgängligt. Vi ser även en trend av att allt fler öppnar upp klätterstudios eller annan typ av aktivitetsbaserad träning i gallerior. Det skulle kunna vara en effekt av pandemin på fler sätt, dels att butiker har behövt stänga och gjort utrymme för det, men också på grund av att folk saknar att ha aktivitetsbaserad träning nära till hands för att kunna utnyttja det på lunchen eller efter jobbet tillsammans med sina vänner. Under pandemin är det dessutom många som har jobbat hemifrån och kanske inte träffat folk i samma utsträckning som tidigare. Resultatet av det kan också ha påverkat att folk tränar annorlunda jämfört med tidigare då man inte bara ser träning som ett “måste” utan som en träffpunkt där du träffar människor och kan socialisera dig med personer i samma “community”.

Utomhusträning
En annan träningstrend som har vuxit fram av pandemin är såklart utomhusträning! När våren kom kunde alla som skippat träningen helt och hållet äntligen ta sig tillbaka till sina träningsrutiner i den friska luften. Då förflyttades även många gruppträningar från salar till exempelvis parker. Det är förmodligen en trend som kommer att hålla i sig då folk har vant sig att träna utomhus och för att tillgängligheten till utomhusträning bara fortsätter att växa. Vi på Swiftr är därför glada att kunna erbjuda möjlighet till utomhuspass året runt tillsammans med våra grymma studiopartners.

HIIT-träning (högintensiv intervallträning)
En riktigt het träningstrend som blir mer och mer populär för varje år är högintensiv intervallträning. Här ligger fokuset på korta, intensiva spurtar av aktivitet följt av kortare perioder för återhämtning. Du ligger alltså alltid nära din maximala ansträngning under kortare intervaller för att få hög effekt på kort tid. Den trenden skulle kunna höra ihop med att många vill att träning ska gå snabbt och samtidigt vara så effektiv som möjligt. Hos oss på Swiftr hittar du ett flertal studios som erbjuder denna typ av träningsform.

Kostrådgivning 
Det här är en trend som alltid har legat högt i topp men som letar sig allt högre upp. Att det är en trend som ständigt är närvarande skulle kunna ha och göra med att man kan göra så otroligt mycket med kost, men samtidigt blir man aldrig fullärd. Kosten är väldigt central oavsett om man vill bygga muskler, bränna fett eller bara må bra. Vill man ha bästa resultat gäller det att skaffa sig så mycket kunskaper som möjligt, vilket kan vara svårt utan hjälp! Därför har vi i Swiftr tagit in experthjälp till er och har nu publicerat en föreläsning med näringsfysiologen Martin Brunnberg, han har varit aktiv inom området i drygt 20 år och har utbildat mer än 2000 kostrådgivare. Som Swiftr-medlem kan du ta del av föreläsningen i appen.

Mindfulness / Breathwork
Pandemin har såklart satt sina spår även på psyket, i och med det är det många som har förstått de positiva effekterna med att känna sin kropp och att vara mer närvarande. Det har märkts då allt fler har uppmärksammat mindfulness de senaste året. Mindfulness är den minst fysiska formen av yoga och handlar mycket om att gå in i sig själv och försöka att gå in i nuet utan att tänka på något annat. Fokuset ligger på att jobba med sin egen närvaro, kroppsmedvetenhet och andning och målet är att motverka stress. Vi har även sett att intresset till vår studiospartner - hale har vuxit allt större den senaste tiden. De erbjuder breathwork där fokuset ligger på att lära sig att slappna av med hjälp av olika andningsmetoder. Genom att ta kontroll över vår andning kan vi påverka kroppens olika funktioner, såsom muskelrörelser, matsmältning och immunförsvar.