1. Ashtangayoga - ibland kallad Poweryoga - är en yogaform som är väldigt fysisk och dynamisk och är den vanligaste yogaformen i Sverige. Varför den är så pass vanlig här skulle kunna tänkas vara för att den är mer i västerländsk form och är mer anpassad till vår livsstil. Ashtangayoga förbättrar din rörlighet samtidigt som du stärker koncentrationen i dig själv genom att tänka på din kroppskontroll och ditt medvetande.  

 2. Hathayoga - det är ur denna yogaform som alla andra yogaformer härstammar. Målet med denna yoga är att finna en inre balans mellan fysisk och psykisk hälsa. Det är en utmärkt träningsform när du vill ge dig själv ett lugnare fysiskt pass då det består av mycket andningsövningar, stretchande positioner och ibland sittande meditation.

 3. Vinyasa Flow - det är en yogaform som är snarlik ashtangayoga men skillnaden är att positionerna alltid varierar i yogaflow, det är en mer dynamisk och flödande yogastil. Det speciella med Vinyasa Flow är just variationen i sekvenserna som du kommer att uppleva från gång till gång, vilket också gör att du hela tiden behöver vara fokuserad för att kunna ta till dig instruktioner under passen.

 4. Bikramyoga - är den omtalade yogan som utförs i ett uppvärmt rum med en temperatur på ca. 40 grader. Ett bikramyogapass är alltid 90 minuter och består av 26 olika positioner med fokus på att sträcka ut och öka blodcirkulationen i kroppen. Den ökade blodgenomströmningen kommer att ge en förbättrad flexibilitet och läkning av utsatta områden i kroppen.

 5. Gravidyoga - det är yoga anpassad för gravida från vecka 20 och framåt. Syftet med yogan är att hjälpa gravida att förbereda sig inför förlossningen genom att bli medvetna om sin andning. Det kan också vara till hjälp att motverka ryggont, bäckenbesvär och sömnsvårigheter.

 6. Mindfulnessyoga - är den minst fysiska formen av yoga, här handlar det snarare om att gå in i sig själv och försöka att gå in i nuet utan att tänka på något annat. Fokuset ligger på att jobba med sin egna närvaro, kroppsmedvetenhet och andning och målet är att motverka stress. 
 1. Yinyoga - den här yogaformen undviker “perfektion” i positionerna och fokuserar istället på yin-delarna i kroppen, skelettet, bindväven, ligament och inre organ. Det är enkla rörelser som utförs liggande eller sittande och ställningarna hålls i 3-5 minuter och praktiserar medveten närvaro under hela tiden. Det är en yogaform som passar utmärkt som komplement till annan fysisk aktivitet så som styrketräning, löpning eller annat på grund av att kroppen utsätts för en lång och passiv stretch. Det passar alla människor och kroppar och är särskilt effektiv för stela personer. 
 1. Pilates - yogan får oss att släppa spänningar medan pilates ger oss styrkan och stabiliteten - de är därför utmärkta komplement till varandra. 

  Grundprinciperna i pilates är:
  - Andning
  - Bäckenets placering.
  - Bröstkorgens placering. 
  - Skulderbladets rörelse och stabilisering.
  - Huvudets och nackens placering. 

  Alla grundprinciper ska gärna utföras tillsammans - det är då du når bästa resultat.
  Principerna är något som man kan använda sig av i
  all träning och de är framförallt väldigt bra att luta sig tillbaka på i yogan.